donderdag 18 december 2008

ding 17

Ik heb een aantal overzichtssites bekeken en me verbaasd over het immense aantal websites dat erop staat vermeld. En die vormen waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg.
Web 2.0 is een virtuele wereld, die goed gescheiden gehouden kan worden van de normale realiteit. Daarom vormt het denk ik voor veel mensen een uitlaatklep voor zaken die ze in hun reele dagelijkse omgeving niet kunnen/durven ventileren, een soort van "stranger on the bus effect", en dat levert helaas ook veel tenenkrommende discussies op.
Handig zijn wel de diverse gespecialiseerde forums, en bovenal Wikipedia, met zijn enorme omvang aan wetenswaardigheden.
Verder is de boekensite Amazon al jarenlang een favoriet van me, vanwege de uitgebreide boekbeschrijvingen, recensies, klantenbeoordelingen, maar ook inhoudsopgaves en tekstfragmenten. Tegenwoordig kunnen bezoekers ook meediscussieren in forums, of zelf discussies opstarten, en titels taggen. Dus dankzij die 2.0 faciliteiten neemt Amazon alleen maar toe in waarde. Hopelijk zal Bol hierin ook snel volgen.

Geen opmerkingen: